Tuson

 
 • 1000+ zonwering onderdelen op voorraad
 • Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en € 100,- in BE
 • Vakman sinds 1998, goed advies

Welke adapter en meenemer heb ik nodig?

De adapter en de meenemer is de verbinding van de buismotor met de bovenbuis. De buisaanpassing wordt ook wel een adaptieset genoemd. Maar welke adapter en meenemer heeft u nodig? In deze blog leest u alle benodigde informatie.

Keuzes adapter en meenemer

Na het kiezen van de juiste Somfy buismotor is het van belang om de juiste adapter en meenemer te kiezen. Er is keuze uit een 8 kantige adapter en meenemer en een ronde adapter en meenemer. Een 8 kantige adapter en meenemer wordt gebruikt bij een rolluik. Een ronde adapter en meenemer wordt gebruikt bij een screen en een zonnescherm.

Hieronder vertellen wij welke combinaties mogelijk zijn.

Voor een rolluik

In de meeste rolluiken zit een buis 8 kant 40 of een buis 8 kant 60. Hieronder worden de verschillende combinatie beschreven:

Voor een screen

In de meeste screens wordt gebruik gemaakt van een buis rond 63 mm. Hieronder worden de verschillende combinatie beschreven:

Voor een zonnescherm

In een zonnescherm wordt het meest gebruikt met een buis rond 78 mm en in sommige gevallen een buis rond 85 mm. Hieronder worden de verschillende combinatie beschreven:

Conclusie

De adapter en meenemer moet apart worden meebesteld. Twijfel je nog over de juiste adapter en meenemer, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Tuson

 • Snelle levertijd
  Op werkdagen voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden.
 • Klantenservice
  Geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 5 uur.
 • Lage prijs, hoge kwaliteit
  Wij werken met onderdelen van bekende merken zoals Heroal en Somfy.
 • Uitgebreid betaalgemak: